X
Organiseer jij een activiteit?

De HelmondUitagenda streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van activiteiten in Helmond Organiseer jij een activiteit en voldoet het aan onderstaande voorwaarden?

  • Je activiteit vindt plaats in Helmond;
  • Je activiteit is openbaar toegankelijk;
  • Je activiteit is geen cursus.

Meld je activiteit dan aan en zorg daarbij voor:

  • Correct en volledig ingevoerde gegevens;
  • Een goede afbeelding van minimaal 1200 px breed.

Alleen dan kunnen wij jouw activiteit gratis en optimaal promoten via onze kanalen. Aanmelden kan via onderstaande link

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

expo
Tentoonstelling over het werk van Karin Hanssen
t/m 10 jun 2019

Kunsthal Helmond
Tentoonstelling over het werk van Karin Hanssen

De eerste museale solotentoonstelling van Karin Hanssen (1960 Antwerpen) in Nederland getiteld Returning the gaze vindt plaats van 12 maart tot en met 10 juni bij Museum Helmond.
De eerste museale solotentoonstelling van Karin Hanssen (1960, Antwerpen) in Nederland, getiteld Returning the gaze, vindt plaats van 12 maart tot en met 10 juni bij Museum Helmond.
De tentoonstelling te zien in Kunsthal Helmond toont een honderdtal schilderijen en tekeningen van 1990 tot heden.

Karin Hanssen is beeldend kunstenaar, schrijver van kritische teksten en feministisch activiste. Hanssen behoort tot de meest talentvolle Belgische schilders van de laatste decennia. De opening is bij te wonen op zondag 10 maart van 15.00-17.00 uur, aanmelden via www.museumhelmond.nl.

Returning the gaze is een terugblik, een reis in de tijd. Karin Hanssen herinterpreteert historische foto’s uit de jaren ’50-’70 van de vorige eeuw. Soms baseert ze zich ook op Nederlandse schilderkunst uit de 17de eeuw. Hanssen herhaalt dus beelden: zij zet fotografie om naar schilderkunst. Hierdoor is Returning the gaze zowel een terugblik in de tijd (flashback) áls het beantwoorden van de blik van een ander. Die ander is bijvoorbeeld de maker van de (historische) foto.
Spiegels
Returning the Gaze is ook een tentoonstelling waarin ‘de blik’ als spiegel van de ander centraal staat. Belangrijke thema’s in het werk van Hanssen zijn: de rol van de mens als sociaal wezen, gender en de voorstelling van de vrouw in onze maatschappij in het bijzonder. Uit de manier waarop vrouwen in het verleden en recentelijk in beeld gebracht werden, kunnen we veel afleiden over de morele, sociale en maatschappelijke functie die de vrouw opgelegd kreeg. Situaties en beelden die Hanssen ons voorschotelt uit het verleden, confronteren ons eveneens met onze huidige blik op de mens in een multiculturele maatschappij.Dit alles resulteert in voorstellingen die dromerig en intiem zijn, die ons meevoeren naar een deels bekende en tegelijkertijd ook wonderlijke wereld. De kleuren zijn warm, en de afmetingen van menselijke maat: ze maken de voorstellingen vertrouwd.


Colofon

HelmondUitagenda is een initiatief van:

Helmond Marketing
Markt 207
5701 RJ Helmond

T 0492 554 184
E info@helmonduitagenda.nl

Daar kijk je naar uit!

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je alle activiteiten in Helmond kunt vinden. Online via deze site maar ook in het magazine dat maandelijks op 500 plekken in en rondom Helmond wordt verspreid.

Organiseer je zelf een event?
Meld het dan aan via helmonduitagenda.nl/meldeenevent

Volg ons

 

 

 

Cookie Instellingen