X
magazine

De nieuwste editie van de HelmondUitagenda ligt voor je klaar op ongeveer 500 locaties in en rondom Helmond. In dit magazine vind je een selectie van alle activiteiten die Helmond in de desbetreffende maand te bieden heeft.

Organiseer jij een activiteit?

De HelmondUitagenda streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van activiteiten in Helmond Organiseer jij een activiteit en voldoet het aan onderstaande voorwaarden?

  • Je activiteit vindt plaats in Helmond;
  • Je activiteit is openbaar toegankelijk;
  • Je activiteit is geen cursus.

Meld je activiteit dan aan en zorg daarbij voor:

  • Correct en volledig ingevoerde gegevens;
  • Een goede afbeelding van minimaal 1200 px breed.

Alleen dan kunnen wij jouw activiteit gratis en optimaal promoten via onze kanalen. Aanmelden kan via onderstaande link

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

expo
Its all for the money
t/m 29 sep 2019

Kunsthal Helmond
Its all for the money

Kunsttentoonstelling over werken en geld verdienen in Kunsthal Helmond.
Kunsttentoonstelling over werken en geld verdienen in Kunsthal Helmond.

In Kunsthal Helmond is van 2 april t/m 29 september de tentoonstelling It’s all for the money te zien. In de expositie blikt Museum Helmond terug op de afgelopen 150 jaar. Hoe hebben beeldend kunstenaars de gevolgen voor de mens en zijn leefomgeving van ons kapitalistische stelsel ervaren en weergegeven? De meestal maatschappelijk toegewijde kunstenaars reflecteren kritisch op de situatie in hun tijd.

Leven we om te werken of werken we om te leven? Deze vraag is voor sommigen anno 2019 een ‘luxeprobleem’. Anderhalve eeuw geleden wist iedereen in West-Europa dat om te kunnen overleven je veel en lang moest werken. Dat gebeurde ook nog eens onder slechte arbeidsomstandigheden en tegen een zeer laag loon. Kunstenaars legden vast hoe het was om in de fabriek of de mijn te werken voor een schamel loon. Of zij ondersteunden met hun werk de sociale strijd voor een betere beloning en werkomstandigheden.

Milieuvervuiling
Minder lang geleden staan kunstenaars stil bij fabriekssluitingen die tot werkloosheid en vermindering van inkomsten leiden. In lage lonen landen kan immers goedkoper geproduceerd worden waardoor er winst gemaakt wordt. Maar het heeft ook een ander voordeel: we kunnen voor relatief weinig geld veel kopen. Kunstenaars vragen zich ook af of dat de manier waarop we zoveel mogelijk geld willen verdienen wel verstandig is. Milieuvervuiling en verbruik van grondstoffen om maar meer te kunnen produceren, zijn hiervan het gevolg. Kunstenaars gaan tevens in op de vraag of er wel loon naar werken is en ze tonen ons waar geld in overvloed soms toe kan leiden.

Genieten en debat
De tentoonstelling laat zien hoe kunst een relatie met de sociale, politieke en leefomstandigheden kan aangaan. Ieder in hun eigen tijd proberen de kunstenaars vragen te stellen om zo een aanzet te geven tot verandering en verbetering. Dit willen ze bereiken door met hun kunst op te roepen tot debat of de strijd voor verandering te ondersteunen. Ze doen dit met behulp van prachtige kunstwerken die door hun inhoud schuren. Kortom, dit is een expositie waar je kunt genieten van goede kunst maar het is er ook een die aanzet tot nadenken over verleden, heden en toekomst.

Bruiklenen
In ‘It’s all for the money’ presenteert Museum Helmond een keuze uit de collectie Mens en Werk aangevuld met bruiklenen. Er is werk te zien van onder andere Anthon van Rappard (NL). Käthe Kollwitz (DU), Andres Gursky (DU), Vincent Mentzel (NL), Johan van Hell (NL), Herman Heijenbrock (NL), Tatjana Doll (DU), Pieter de Josselin de Jong (NL), Edward Burtynsky (CA), Cigdem Yuksel (winnares Zilveren Camera 2017)(NL) en Steve McCurry (VS). 


Colofon

HelmondUitagenda is een initiatief van:

Helmond Marketing
Markt 207
5701 RJ Helmond

T 0492 554 184
E info@helmonduitagenda.nl

Daar kijk je naar uit!

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je alle activiteiten in Helmond kunt vinden. Online via deze site maar ook in het magazine dat maandelijks op 500 plekken in en rondom Helmond wordt verspreid.

Organiseer je zelf een event?
Meld het dan aan via helmonduitagenda.nl/meldeenevent

Volg ons

 

 

 

Cookie Instellingen