X
magazine

De nieuwste editie van de HelmondUitagenda ligt voor je klaar op ongeveer 500 locaties in en rondom Helmond. In dit magazine vind je een selectie van alle activiteiten die Helmond in de desbetreffende maand te bieden heeft.

Organiseer jij een activiteit?

De HelmondUitagenda streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van activiteiten in Helmond Organiseer jij een activiteit en voldoet het aan onderstaande voorwaarden?

  • Je activiteit vindt plaats in Helmond;
  • Je activiteit is openbaar toegankelijk;
  • Je activiteit is geen cursus.

Meld je activiteit dan aan en zorg daarbij voor:

  • Correct en volledig ingevoerde gegevens;
  • Een goede afbeelding van minimaal 1200 px breed.

Alleen dan kunnen wij jouw activiteit gratis en optimaal promoten via onze kanalen. Aanmelden kan via onderstaande link

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

expo
Zomerexpositie Call to Action
t/m 08 sep 2019

Kunsthal Helmond
Zomerexpositie Call to Action

De tentoonstelling Call to action presenteert opmerkelijke kunstwerken over vrijheid macht en onmacht uit de afgelopen vier decennia.
De titel Call to action slaat op de (internet)marketingstrategie om mensen te verleiden tot directe actie, maar verwijst ook naar activisme, kritische reflectie en protest.Macht en onmachtJonge graffitikunstenaars uit New York veroverden rond 1980 door vrije sampling van beeld en tekst een eigen cultureel-maatschappelijke positie. Te midden van al die graffitiwerken geeft de 22-jarige Jonas Van der Haegen in zijn video-installatie ‘Fuck My Life’ een bijtend, humoristisch commentaar op de hedendaagse ongelimiteerde internetconsumptie en calls to action. Na deze uitingen van ‘vrijheid’ betreden we in de tentoonstelling het domein van ‘macht en onmacht’. We zien de wonderlijke verovering van de ruimte door Zambiaanse ‘Afronauten’ in een installatie van Cristina de Middel. Verderop levert Yinka Shonibare CBE in zijn grootscheepse installatie ‘Cannonball heaven’ een ironisch commentaar op de macht van voormalige koloniale heersers. Gijs Frieling reflecteert in een 25 meter lange wandschildering op onder andere zijn eigen familiegeschiedenis in voormalig Nederlands-Indië. Deze wandschildering brengt de kunstenaar aan in de periode 4 tot en met 7 juni, bezoekers zijn van harte welkom om te bekijken hoe dit kunstwerk ‘live’ wordt gemaakt en voltooid.Paul Segers illustreert met zijn sciencefictionachtige uitstalling van drones dat deze hedendaagse wapens net zo anoniem en bedreigend kunnen zijn als het internetbombardement dat dagelijks op ons afgevuurd wordt.Call to action toont daarnaast werk van o.a. Rammellzee (VS), Dondi White (VS), Blade (VS), Dave de Leeuw (NL), Rob Hornstra (NL), Justine Kurland (VS), Yael Bartana (IL/NL) en Paul Segers (NL).Foto: Visual Carlow, Yinka Shonibare, Recreating the Pastoral


Colofon

HelmondUitagenda is een initiatief van:

Helmond Marketing
Markt 207
5701 RJ Helmond

T 0492 554 184
E info@helmonduitagenda.nl

Daar kijk je naar uit!

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je alle activiteiten in Helmond kunt vinden. Online via deze site maar ook in het magazine dat maandelijks op 500 plekken in en rondom Helmond wordt verspreid.

Organiseer je zelf een event?
Meld het dan aan via helmonduitagenda.nl/meldeenevent

Volg ons

 

 

 

Cookie Instellingen