X
magazine

De nieuwste editie van de HelmondUitagenda ligt voor je klaar op ongeveer 500 locaties in en rondom Helmond. In dit magazine vind je een selectie van alle activiteiten die Helmond in de desbetreffende maand te bieden heeft.

Organiseer jij een activiteit?

De HelmondUitagenda streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van activiteiten in Helmond Organiseer jij een activiteit en voldoet het aan onderstaande voorwaarden?

  • Je activiteit vindt plaats in Helmond;
  • Je activiteit is openbaar toegankelijk;
  • Je activiteit is geen cursus.

Meld je activiteit dan aan en zorg daarbij voor:

  • Correct en volledig ingevoerde gegevens;
  • Een goede afbeelding van minimaal 1200 px breed.

Alleen dan kunnen wij jouw activiteit gratis en optimaal promoten via onze kanalen. Aanmelden kan via onderstaande link

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

expo
Expositie Inside Out
t/m 28 jul 2019

De Cacaofabriek
Expositie Inside Out

In de tentoonstelling Inside Out is werk te zien van Iris Bouwmeester en Sil Krol. Het Brugwachtershuisje biedt onderdak aan een project van Marie Lexmond.
In de tentoonstelling Inside Out is werk te zien van Iris Bouwmeester en Sil Krol. In de benedenzaal van de expo laat Sil krol nieuw werk zien, Ceramic Totems, geïnspireerd op de directe omgeving van De Cacaofabriek. Krol positioneert zijn ruimtelijke werk midden in het publieke domein, zowel letterlijk in de buitenruimte als in publieke binnenruimtes. Zijn werk bestaat uit tijdelijke spontane ingrepen, site-specifieke installaties en monumentale sculpturen. In de bovenzaal van de expo is werk te zien van Iris Bouwmeester. De objecten van Bouwmeester tonen holtes, gaten en bollingen en spelen met schaduw, licht en kleur. De werken worden gevormd door een huid van aluminium, kunsthars of schuimrubber. Door de afwezigheid van dragers en constructies ogen ze licht en toevallig, alsof ze alsnog een andere vorm aan kunnen nemen of wellicht kunnen verdwijnen. Basis voor de nieuwe serie werk die Bouwmeester in de tentoonstelling Inside Out laat zien zijn röntgenfoto’ s die zij van haar aluminium objecten liet maken. Iris Bouwmeester werkt regelmatig samen met componist Dyane Donck. In de expositie is haar geluid als een onzichtbare extra dimensie aanwezig.Het Brugwachtershuisje biedt onderdak aan een project van Marie Lexmond: three times three equals tree to the millionth. Lexmond is conceptueel kunstenaar met een voorkeur voor maatschappelijke thema’ s. In het brugwachtershuisje gaat ze onderzoeken of zij een bos kan oprichten voor oudere bomen die met kap bedreigd worden. Lexmond wil een omslag in ons denken bewerkstelligen: we hebben niet in de gaten wat de natuur voor ons welzijn betekent. Iedereen is welkom om het Brugwachtershuisje te bezoeken om met de kunstenaar in gesprek te gaan en het onderzoek en de activiteiten te volgen.


Colofon

HelmondUitagenda is een initiatief van:

Helmond Marketing
Markt 207
5701 RJ Helmond

T 0492 554 184
E info@helmonduitagenda.nl

Daar kijk je naar uit!

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je alle activiteiten in Helmond kunt vinden. Online via deze site maar ook in het magazine dat maandelijks op 500 plekken in en rondom Helmond wordt verspreid.

Organiseer je zelf een event?
Meld het dan aan via helmonduitagenda.nl/meldeenevent

Volg ons

 

 

 

Cookie Instellingen