X
magazine

De nieuwste editie van de HelmondUitagenda ligt voor je klaar op ongeveer 500 locaties in en rondom Helmond. In dit magazine vind je een selectie van alle activiteiten die Helmond in de desbetreffende maand te bieden heeft.

Organiseer jij een activiteit?

De HelmondUitagenda streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van activiteiten in Helmond Organiseer jij een activiteit en voldoet het aan onderstaande voorwaarden?

  • Je activiteit vindt plaats in Helmond;
  • Je activiteit is openbaar toegankelijk;
  • Je activiteit is geen cursus.

Meld je activiteit dan aan en zorg daarbij voor:

  • Correct en volledig ingevoerde gegevens;
  • Een goede afbeelding van minimaal 1200 px breed.

Alleen dan kunnen wij jouw activiteit gratis en optimaal promoten via onze kanalen. Aanmelden kan via onderstaande link

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

event
Monumentenweekend
zo 15 sep 12:00

Kasteel Helmond
Monumentenweekend

Op zaterdag 14 en zondag 15 september is het weer Open Monumentenweekend. En om dat te vieren kun je het Kasteel Helmond bezoeken en ook de moderne Kunsthal Helmond. De toegang is gratis.
Een bezoek aan Kasteel Helmond is als een reis door de tijd. Eeuwenlang werd er geleefd in de grootste waterburcht van Nederland. In totaal woonde hier tussen de 14e tot begin 20e eeuw een viertal adelijke kasteelfamilies die elk hun eigen gewoonten en gebruiken hadden.

Speelgoed en vermaak
In het stadskasteel is tevens een mini tentoonstelling te bezichtigen over speelgoed en vermaak door de eeuwen heen. Vragen hierover kun je stellen aan stadsarcheoloog Theo de Jong die dan aanwezig is.
Kasteelgidsen
Tijdens de Open Monumentendagen zijn in Kasteel Helmond ook kasteelgidsen aanwezig die bezoekers alles kunnen vertellen over de kasteelhistorie.
Kasteelzoldertour
Een bijzonder verhaal over de grote kasteelbrand in 1549 kunnen bezoekers meemaken op de eeuwenoude en authentieke kasteelzolder, een belevenis alleen al om hier overheen te lopen onder krakende, oude spanten door en over houten loopbruggetjes! De zoldertour is toegankelijk voor bezoekers die 8 jaar en ouder zijn, voor mensen die goed ter been zijn, en is te doen om 13.00, 14.00, 15.00, en 16.00 uur. Voor de kasteelzoldertour wordt een toeslag gevraagd van €2,50 per persoon.
Middeleeuwse spellen
Spelen zoals ze dat in vroegere tijden deden, met middeleeuwse spellen, dat kan op het binnenplein. Ook zijn er diverse speurtochten voor jonge en oudere kinderen, zo leren ze op een interactieve manier over de geschiedenis van dit stadskasteel.
Muzikaal vertier
Op de beide dagen zijn er diverse muziek- en dansoptredens. Bij mooi weer kun je een drankje doen en iets eten op het terras op het binnenplein.
Goed bereikbaar
Museum Helmond is gemakkelijk bereikbaar met de fiets, de auto en het openbaar vervoer. In de nabije omgeving van de twee locaties die in het centrum van Helmond liggen, kun je (betaald) parkeren. Van station Helmond is het circa 10-15 minuten lopen naar Kasteel Helmond en Kunsthal Helmond.


Colofon

HelmondUitagenda is een initiatief van:

Helmond Marketing
Markt 207
5701 RJ Helmond

T 0492 554 184
E info@helmonduitagenda.nl

Daar kijk je naar uit!

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je alle activiteiten in Helmond kunt vinden. Online via deze site maar ook in het magazine dat maandelijks op 500 plekken in en rondom Helmond wordt verspreid.

Organiseer je zelf een event?
Meld het dan aan via helmonduitagenda.nl/meldeenevent

Volg ons

 

 

 

Cookie Instellingen