X
magazine

De nieuwste editie van de HelmondUitagenda ligt voor je klaar op ongeveer 500 locaties in en rondom Helmond. In dit magazine vind je een selectie van alle activiteiten die Helmond in de desbetreffende maand te bieden heeft.

Organiseer jij een activiteit?

De HelmondUitagenda streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van activiteiten in Helmond Organiseer jij een activiteit en voldoet het aan onderstaande voorwaarden?

  • Je activiteit vindt plaats in Helmond;
  • Je activiteit is openbaar toegankelijk;
  • Je activiteit is geen cursus.

Meld je activiteit dan aan en zorg daarbij voor:

  • Correct en volledig ingevoerde gegevens;
  • Een goede afbeelding van minimaal 1200 px breed.

Alleen dan kunnen wij jouw activiteit gratis en optimaal promoten via onze kanalen. Aanmelden kan via onderstaande link

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

film
Urban Matterz: Style Wars
do 12 sep 21:00

De Cacaofabriek
Urban Matterz: Style Wars
Tony Silver, Henry Chalfant

In het kader van het voorprogramma van Urban Matterz draait de Cacaofabriek Style Wars een bekroonde documentaire over de hiphopcultuur in New York City in de jaren 70 en 80.
Terwijl de hiphop-cultuur in de jaren tachtig in de Bronx en Harlem duidelijk vorm begint te krijgen, bereikt de New-Yorkse subway-graffiti-beweging een ongekend hoogtepunt. Gedurende deze documentaire volgen Henry Chalfant en Tony Silver een aantal jonge kunstenaars in hun onderlinge strijd voor respect.

Style Wars is een must see voor elke graffiti- of hip hop-fan waarin de scene op een geweldige manier wordt weergegeven. Vette oldskool throw up's, pieces en burners van onder meer Skeme, Seen, en Futura 2000 en hip hop-muziek van The Rock Steady Crew en anderen.

Voorafgaand aan de film zal Robin Vermeulen een inleiding verzorgen. Robin Vermeulen is museoloog en cultuureducator. Binnen zijn onderzoekswerk richt hij zich vaak op de buitenstaander en de periferie, omdat hij ziet dat daar de meest interessante verhalen te vinden zijn. In 2015 studeerde Robin af aan de Reinwardt Academie (AHK) in de richting Cultureel Erfgoed met een onderzoek naar het behoud van graffiti in Amsterdam. Hiermee won hij de Van Menschprijs en werd hij genomineerd voor de AHK Eindwerkprijs. In 2017 is hij afgestudeerd aan de Master Education in Arts aan het Piet Zwart Institute (WdKA) in Rotterdam met een onderzoek over Learning Communities in musea. Na een periode in Tanger (Marokko) woont en werkt hij nu in Amsterdam.


locatie

De Cacaofabriek
Cacaokade 1
5705 LA HELMOND


info@cacaofabriek.nl
0492 529 009

Colofon

HelmondUitagenda is een initiatief van:

Helmond Marketing
Markt 207
5701 RJ Helmond

T 0492 554 184
E info@helmonduitagenda.nl

Daar kijk je naar uit!

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je alle activiteiten in Helmond kunt vinden. Online via deze site maar ook in het magazine dat maandelijks op 500 plekken in en rondom Helmond wordt verspreid.

Organiseer je zelf een event?
Meld het dan aan via helmonduitagenda.nl/meldeenevent

Volg ons

 

 

 

Cookie Instellingen