X
magazine

De nieuwste editie van de HelmondUitagenda ligt voor je klaar op ongeveer 500 locaties in en rondom Helmond. In dit magazine vind je een selectie van alle activiteiten die Helmond in de desbetreffende maand te bieden heeft.

Organiseer jij een activiteit?

De HelmondUitagenda streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van activiteiten in Helmond Organiseer jij een activiteit en voldoet het aan onderstaande voorwaarden?

  • Je activiteit vindt plaats in Helmond;
  • Je activiteit is openbaar toegankelijk;
  • Je activiteit is geen cursus.

Meld je activiteit dan aan en zorg daarbij voor:

  • Correct en volledig ingevoerde gegevens;
  • Een goede afbeelding van minimaal 1200 px breed.

Alleen dan kunnen wij jouw activiteit gratis en optimaal promoten via onze kanalen. Aanmelden kan via onderstaande link

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

event
Open monumentendagen - Draaiorgels plek van plezier
zo 15 sep 12:00

Stichting Draaiorgels Helmond @Gaviolizaal
Open monumentendagen - Draaiorgels plek van plezier

Draaiorgels bij de plekken van plezier met draaiorgelmuziek en nostalgisch dansen.
Zaterdag 14 en zondag 15 september van 12.00 tot 17.00 uur Open Monumenten DagenOok de Stichting Draaiorgels Helmond doet mee met de open monumenten dagen. Het thema “Plekken van Plezier” past geheel bij de monumentale draaiorgels. Vanaf 1922 brachten deze orgels al plezier in zowel de danszaal van de familie Bocken als in hun danstenten op de Kermis. Ook tijdens en vooral na de bevrijding brachten zij vertier bij onze bevrijders nu bijna 75 jaar geleden. Tijdens deze dagen zal de sfeer van weleer te proeven zijn.Op zaterdag en zondag is er de mogelijkheid van nostalgisch dansen, zwaaien en zieren met naast de klanken van de draaiorgels ook DJ Gerrit van 13.00 tot 16.00 uur met gouwe ouwe. Te beluisteren zijn onze gemeentelijke museale orgels, zoals de Grote Gaudin (concertorgel), Kleine Gaudin en Mortier (dansorgels) de Blauwe Trom (straatorgel)en de “Ruth” (kermisorgel).Luisteren alleen is natuurlijk niet voldoende, kom binnen en proef de geweldige sfeer van nu en weleer en waag ook een dansje. Ook is de collectie accordeon en snaarinstrumenten van Arie Willems te bezichtigenDe entree is GratisDe Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH Helmond.


Colofon

HelmondUitagenda is een initiatief van:

Helmond Marketing
Markt 207
5701 RJ Helmond

T 0492 554 184
E info@helmonduitagenda.nl

Daar kijk je naar uit!

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je alle activiteiten in Helmond kunt vinden. Online via deze site maar ook in het magazine dat maandelijks op 500 plekken in en rondom Helmond wordt verspreid.

Organiseer je zelf een event?
Meld het dan aan via helmonduitagenda.nl/meldeenevent

Volg ons

 

 

 

Cookie Instellingen