X
magazine

De nieuwste editie van de HelmondUitagenda ligt voor je klaar op ongeveer 500 locaties in en rondom Helmond. In dit magazine vind je een selectie van alle activiteiten die Helmond in de desbetreffende maand te bieden heeft.

Organiseer jij een activiteit?

De HelmondUitagenda streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van activiteiten in Helmond Organiseer jij een activiteit en voldoet het aan onderstaande voorwaarden?

  • Je activiteit vindt plaats in Helmond;
  • Je activiteit is openbaar toegankelijk;
  • Je activiteit is geen cursus.

Meld je activiteit dan aan en zorg daarbij voor:

  • Correct en volledig ingevoerde gegevens;
  • Een goede afbeelding van minimaal 1200 px breed.

Alleen dan kunnen wij jouw activiteit gratis en optimaal promoten via onze kanalen. Aanmelden kan via onderstaande link

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

film
Big Fun in the Big Town
do 19 sep 21:00

De Cacaofabriek
Big Fun in the Big Town
Bram van Splunteren

In het kader van het voorprogramma van Urban MAtterz wordt de documentaire Big Fun in The Big Town vertoond.Inleiding wordt verzorgd door Kool Koor (Kool Koor is geboren als Charles Hargrove in ...
Big Fun in the Big Town is een Nederlandse muziekdocumentaire uit 1986 die in opdracht van de VPRO gedraaid werd. De reportage werd geregisseerd door Bram van Splunteren en gepresenteerd door Marcel Vanthilt. De documentaire werd op locatie in New York gedraaid en bestond oorspronkelijk uit twee delen: één over rockzanger Iggy Pop en The Stooges, een ander over de Amerikaanse hiphopscene. Toch had enkel de bijdrage over hiphop een enorme impact. Big Fun in the Big Town was van grote invloed op de populariteit van de muziekstijl in Nederland en geniet tegenwoordig een cultstatus onder hiphopliefhebbers.
De documentaire werd in september 1986 in acht dagen tijd in de straten van New York gefilmd. Vanthilt en zijn vier Nederlandse collega's hadden ter beveiliging enkele lijfwachten ingeschakeld om hen tegen lokale straatbendes te beschermen. Zo wisten ze diverse belangrijke pioniers van de hiphopbeweging te interviewen, waaronder Run-D.M.C., LL Cool J, Doug E. Fresh, Grandmaster Flash, Roxanne Shante, Biz Markie, MC Shan, Russell Simmons, Mr. Magic, Schoolly D en The Last Poets. Grandmaster Flash toonde zijn talenten als scratcher en dj, Doug E. Fresh beatboxede op een drukke straathoek in Harlem, New York en LL Cool J was op het moment van de opnamen amper 18 en woonde nog bij zijn grootmoeder. De reportageploeg arriveerde letterlijk op een scharniermoment. Run-D.M.C. had net de single Walk This Way uitgebracht, hun duet met de rockgroep Aerosmith, waardoor hiphop ook definitief door de blanke mainstream zou worden aanvaard. Hierdoor biedt Big Fun in the Big Town ook een uniek tijdsdocument.


locatie

De Cacaofabriek
Cacaokade 1
5705LA Helmond


info@cacaofabriek.nl
0492529009

Colofon

HelmondUitagenda is een initiatief van:

Helmond Marketing
Markt 207
5701 RJ Helmond

T 0492 554 184
E info@helmonduitagenda.nl

Daar kijk je naar uit!

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je alle activiteiten in Helmond kunt vinden. Online via deze site maar ook in het magazine dat maandelijks op 500 plekken in en rondom Helmond wordt verspreid.

Organiseer je zelf een event?
Meld het dan aan via helmonduitagenda.nl/meldeenevent

Volg ons

 

 

 

Cookie Instellingen