X
magazine

De nieuwste editie van de HelmondUitagenda ligt voor je klaar op ongeveer 500 locaties in en rondom Helmond. In dit magazine vind je een selectie van alle activiteiten die Helmond in de desbetreffende maand te bieden heeft.

Organiseer jij een activiteit?

De HelmondUitagenda streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van activiteiten in Helmond Organiseer jij een activiteit en voldoet het aan onderstaande voorwaarden?

  • Je activiteit vindt plaats in Helmond;
  • Je activiteit is openbaar toegankelijk;
  • Je activiteit is geen cursus.

Meld je activiteit dan aan en zorg daarbij voor:

  • Correct en volledig ingevoerde gegevens;
  • Een goede afbeelding van minimaal 1200 px breed.

Alleen dan kunnen wij jouw activiteit gratis en optimaal promoten via onze kanalen. Aanmelden kan via onderstaande link

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

expo
Mitch Epstein, In Time
t/m 09 feb 2020

Museum Helmond
Mitch Epstein, In Time

In Kunsthal Helmond is van 1 oktober 2019 tot en met 9 februari 2020 de fototentoonstelling Mitch Epstein In Time te zien. Epsteins fotos geven een verrassend en gelaagd beeld van Amerika.
Een enorme dieptewerking en de vele interpretatiemogelijkheden van zijn beelden zijn kenmerkend voor het werk van deze Amerikaanse fotograaf. In Kunsthal Helmond zijn zo’n 50 foto’s te zien die Mitch Epstein selecteerde uit vier vermaarde series: Rocks and Clouds (2018), New York Arbor (2013), American Power (2009) en Family Business (2003). Epstein (1952 in Holyoke, Massachusetts, VS) is een pionier op het gebied van de kleurenfotografie maar werkt ook in zwart-wit. Bij het afdrukken zoekt hij de grenzen van het technisch mogelijke op. De serie Family Business toont de teloorgang van de ondernemingen van Epstein’s vader. De kijker wordt deelgenoot van de gevolgen voor de familie van de fotograaf. Epstein plaatst dit in het licht van de sociaal-maatschappelijke veranderingen in de stad. In American Power toont hij op zeer groot formaat foto’s de invloed van de winning van energiebronnen op het landschap en de inwoners van Amerika. In Rocks en Clouds en New York Arbor zet Epstein op poëtische wijze de traditionele manier om een stad weer te geven op zijn kop. In zijn eerbetoon aan New York staat de natuur centraal en is deze meer dan een achtergrond voor het stadsleven. In 2011 won Epstein de Prix Pictet voor American Power. Andere prijzen die hij ontving zijn onder andere de Berlin Prize in Arts and Letters van de American Academy in Berlijn (2008) en een Guggenheim Fellowship (2003). Epstein werkte tevens mee als regisseur, cinematograaf en productdesigner aan verschillende films zoals Dad, Mississipi Masala and Salam Bombay! Hij woont in New York. Zijn foto’s bevinden zich in de collecties van vooraanstaande musea. Ook stelde hij een aantal zeer succesvolle fotoboeken samen uit zijn werk.Foto: Amos Coal Power Plant, Raymond City, West Virginia 2004, C-print Uit de serie American Power.


Colofon

HelmondUitagenda is een initiatief van:

Helmond Marketing
Markt 207
5701 RJ Helmond

T 0492 554 184
E info@helmonduitagenda.nl

Daar kijk je naar uit!

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je alle activiteiten in Helmond kunt vinden. Online via deze site maar ook in het magazine dat maandelijks op 500 plekken in en rondom Helmond wordt verspreid.

Organiseer je zelf een event?
Meld het dan aan via helmonduitagenda.nl/meldeenevent

Volg ons

 

 

 

Cookie Instellingen