X
magazine

De nieuwste editie van de HelmondUitagenda ligt voor je klaar op ongeveer 500 locaties in en rondom Helmond. In dit magazine vind je een selectie van alle activiteiten die Helmond in de desbetreffende maand te bieden heeft.

Organiseer jij een activiteit?

De HelmondUitagenda streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van activiteiten in Helmond Organiseer jij een activiteit en voldoet het aan onderstaande voorwaarden?

  • Je activiteit vindt plaats in Helmond;
  • Je activiteit is openbaar toegankelijk;
  • Je activiteit is geen cursus.

Meld je activiteit dan aan en zorg daarbij voor:

  • Correct en volledig ingevoerde gegevens;
  • Een goede afbeelding van minimaal 1200 px breed.

Alleen dan kunnen wij jouw activiteit gratis en optimaal promoten via onze kanalen. Aanmelden kan via onderstaande link

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

event
Beleef de herfst bij Herfstkasteel Helmond!
t/m 20 okt 2019

Kasteel Helmond
Beleef de herfst bij Herfstkasteel Helmond!

Van 13 tot en met 20 oktober wordt dit stadskasteel omgetoverd tot Herfstkasteel Helmond. Een aantrekkelijk activiteitenprogramma speciaal voor families gezinnen en liefhebbers van cultureel erfgoed
Als de blaadjes vallen en de temperatuur weer daalt, is een bezoek aan de grootste waterburcht van Nederland - Kasteel Helmond - een gezellig, leuk en bovenal leerzaam uitje. Bijna 700 jaar aan historie, interessante feiten en wetenswaardigheden liggen hier voor het oprapen.
En save this date: van 13 tot en met 20 oktober wordt dit veertiende-eeuwse stadskasteel omgetoverd tot Herfstkasteel Helmond. Een aantrekkelijk activiteitenprogramma, speciaal voor families, gezinnen en liefhebbers van cultureel erfgoed. Tip: opa en opa’s ontvangen 50% procent korting op een entreekaartje in het bijzijn van hun kleinkind(eren).

Tijdens Herfstkasteel Helmond zijn er kasteelgidsen die vertellen over het unieke kasteelverhaal. Je leert meer over de vier adellijke kasteelfamilies die er in de eeuwen woonden: de Van Berlaers, Van Cortenbach’s, Van Arberg’s en Wesselman’s van Helmond. Ook laten zij de je de mooiste en spannendste plekken van het kasteel zien.
Spiksplinternieuwe Theatrale Kasteeltour
Dit jaar is een gloednieuwe activiteit toegevoegd aan het programma: living history in de vorm van de Theatrale Kasteeltour. Zo neemt Jonkheer Wesselman II Van Helmond je bijna 200 jaar terug in de tijd en vertelt hij, al lopend door de kasteelvertrekken, over zijn dagelijks leven op het kasteel, zijn familiegeheimen, zijn bijzondere voorgangers en mag je op bezoek in zijn prachtige woonkamer. Deze tour is geschikt voor alle leeftijden.
Jammie, herfst- en heksenhapjes
Voor de jonge bezoekers staat er ook herfst- en heksenhapjes maken op het menu. Met allerlei lekkernijen kun je de mooiste creaties maken die bijna te mooi zijn om op te eten. Ook kunnen kinderen zich verkleden als ridder of jonkvrouw, een selfie maken in de Ridderzaal en zijn er kasteelspellen en diverse spannende speurtochten te doen door de kelders van het kasteel. Of help mee het zoldermysterie te ontrafelen! Spannend, want in deze tour ontdek je alles over de grote kasteelbrand in 1549.


Colofon

HelmondUitagenda is een initiatief van:

Helmond Marketing
Markt 207
5701 RJ Helmond

T 0492 554 184
E info@helmonduitagenda.nl

Daar kijk je naar uit!

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je alle activiteiten in Helmond kunt vinden. Online via deze site maar ook in het magazine dat maandelijks op 500 plekken in en rondom Helmond wordt verspreid.

Organiseer je zelf een event?
Meld het dan aan via helmonduitagenda.nl/meldeenevent

Volg ons

 

 

 

Cookie Instellingen