X
magazine

De nieuwste editie van de HelmondUitagenda ligt voor je klaar op ongeveer 500 locaties in en rondom Helmond. In dit magazine vind je een selectie van alle activiteiten die Helmond in de desbetreffende maand te bieden heeft.

Organiseer jij een activiteit?

De HelmondUitagenda streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van activiteiten in Helmond Organiseer jij een activiteit en voldoet het aan onderstaande voorwaarden?

  • Je activiteit vindt plaats in Helmond;
  • Je activiteit is openbaar toegankelijk;
  • Je activiteit is geen cursus.

Meld je activiteit dan aan en zorg daarbij voor:

  • Correct en volledig ingevoerde gegevens;
  • Een goede afbeelding van minimaal 1200 px breed.

Alleen dan kunnen wij jouw activiteit gratis en optimaal promoten via onze kanalen. Aanmelden kan via onderstaande link

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

muziek
Humans Screaming Like Goats
zo 16 feb 17:00

Lokaal 42
Humans Screaming Like Goats

Van Neil Young tot Herman Brood van Gorki tot The Afghan Whigs van Alex Roeka tot Buffalo Tom. Lokaal akoestisch ensemble.
De stem van zanger/gitarist Robert Verwaijen bevat ontegenzeggelijk een rauwe rand, maar slechts weinigen zullen dit associëren met baarddragende boerderijdieren. Verwacht ook geen trommelvliesteisterende deathmetal. Nee, akoestische gitaren bepalen het geluid van HSLG. Muziekmagazine Lust for Life beschreef het als akoestische pop en rock gecombineerd met Americana. De verslaggever van Eindhoven Rockcity sprak over een melancholische mengelmoes van blues en country. Zelfs de omschrijving “minimalistische mix van Americana en stoner” dook op in een recensie. Moeilijk in een hokje te proppen dus. De kenmerkende klanken van de westerngitaren van Sander Herwijnen en Robert biedt HSLG de kans om over genregrenzen heen te stappen en toch een herkenbaar eigen geluid te houden. De jazzy baslijnen van Ad Foolen bewegen zich soepel tussen de gitaarmelodieën door en met de percussie houdt hij de boel bij elkaar. En jawel, dat doet hij gelijktijdig! HSLG speelt eigen nummers. Aangevuld met enkele verrassende covers, van Johnny Cash via OutKast naar Motorhead. Maar dan wel in HSLG-stijl. Of HSLG nu in kleine huiskamers, barbershops, kroegen, popzalen of op festivals speelt, één ding is duidelijk, er wordt niet naar navels gestaard. Dit is rock ’n roll, maar dan in akoestische klanken verpakt. Als een wolf in … uh … schaapskleren. De muzikale diversiteit laat zich makkelijk verklaren vanuit de verschillende achtergronden van de muzikanten. Ad drumt in de seventies-coverband Funtain en neemt deel aan 1000+ muzikale projecten. Robert genoot in een vorig leven bekendheid als gitarist in de indierockband Egoloco en Sander speelde jarenlang in de roemruchte metalformatie Cold Compassion. Wil je echt weten waar Abraham de mosterd haalt, luister dan eens naar de steeds wisselende Spotify-lijst ‘HSLG’s Hot ’n Sexy List of Grooves‘. De playlist bevat nummers van hun helden, inspirators en voorbeelden.


Colofon

HelmondUitagenda is een initiatief van:

Helmond Marketing
Markt 207
5701 RJ Helmond

T 0492 554 184
E info@helmonduitagenda.nl

Daar kijk je naar uit!

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je alle activiteiten in Helmond kunt vinden. Online via deze site maar ook in het magazine dat maandelijks op 500 plekken in en rondom Helmond wordt verspreid.

Organiseer je zelf een event?
Meld het dan aan via helmonduitagenda.nl/meldeenevent

Volg ons

 

 

 

Cookie Instellingen