X
magazine

De nieuwste editie van de HelmondUitagenda ligt voor je klaar op ongeveer 500 locaties in en rondom Helmond. In dit magazine vind je een selectie van alle activiteiten die Helmond in de desbetreffende maand te bieden heeft.

Organiseer jij een activiteit?

De HelmondUitagenda streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van activiteiten in Helmond Organiseer jij een activiteit en voldoet het aan onderstaande voorwaarden?

  • Je activiteit vindt plaats in Helmond;
  • Je activiteit is openbaar toegankelijk;
  • Je activiteit is geen cursus.

Meld je activiteit dan aan en zorg daarbij voor:

  • Correct en volledig ingevoerde gegevens;
  • Een goede afbeelding van minimaal 1200 px breed.

Alleen dan kunnen wij jouw activiteit gratis en optimaal promoten via onze kanalen. Aanmelden kan via onderstaande link

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

expo
t Huis van de Liefhebber
t/m 01 mrt 2020

De Cacaofabriek
t Huis van de Liefhebber

Van 9 februari tot en met 1 maart staat de exporuimte in De Cacaofabriek in het teken van de onlangs overleden Tinus Derks.
Onder de titel ’t Huis van de Liefhebber wordt er een tentoonstelling gemaakt over leven en werk van deze bijzondere Helmondse kunstenaar en kunstenmaker.De titel verwijst naar een project waar Tinus Derks al een tijd mee bezig was: een huis in de stad waar mensen die een kunstvorm beoefenen hun werk kunnen tonen aan publiek. Het ideaal dat Tinus met dit project beoogde was een kunsthuis voor iedereen, professioneel of amateur (de liefhebber). Tinus heeft het idee voor ’t huis van de Liefhebber niet meer in praktijk om kunnen zetten. De tentoonstelling in De Cacaofabriek is een postume eerste aanzet waarna er hopelijk een vervolg gaat komen.Tinus was altijd bezig met kunst: hij schreef en discussieerde erover, was betrokken bij veel kunstprojecten en maakte eigen werk. Hij was een intense kijker en dat kijken ging door in zijn eigen huis. Hij maakte van zijn huis een kunstwerk, met bijzondere verzamelingen, gegroepeerd naar onderwerp, foto’s en zelfgemaakte lampen. Het interieur van zijn huis vormt het basismateriaal voor de tentoonstelling in de exporuimtes van De Cacaofabriek. De thema’s die in het leven van Tinus een grote rol hebben gespeeld: individualisme, fascinatie voor het lichaam en het verzamelen, zijn terug te vinden in de werken die worden getoond. Graag laten we de bezoekers door de ogen van Tinus kijken naar kunst, zijn eigen kunst en de kunstzinnige voorwerpen die hij heeft verzameld. Bezoekers krijgen een herinnering mee én een uitnodiging om op de laatste dag van de tentoonstelling: 1 maart, een stuk naar keuze te komen ophalen.Op 1 maart wordt er een discussiemiddag georganiseerd, geheel in de geest van Tinus. Gastheer is Wim Maasakkers en gasten tijdens deze middag zijn onder andere Hans van de Berkmortel en Esther Didden. De middag begint om 15.00 uur in filmzaal 4 en is gratis toegankelijk.De tentoonstelling wordt samengesteld door: Ine van de Ven, Joke Smeulders en leden van familie Derks


Colofon

HelmondUitagenda is een initiatief van:

Helmond Marketing
Markt 207
5701 RJ Helmond

T 0492 554 184
E info@helmonduitagenda.nl

Daar kijk je naar uit!

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je alle activiteiten in Helmond kunt vinden. Online via deze site maar ook in het magazine dat maandelijks op 500 plekken in en rondom Helmond wordt verspreid.

Organiseer je zelf een event?
Meld het dan aan via helmonduitagenda.nl/meldeenevent

Volg ons

 

 

 

Cookie Instellingen