X
Corona virus

Wegens maatregelen van het RIVM omtrent het Corona virus kunnen evenementen geannuleerd worden. De website van de organisator is daarin leidend.

Organiseer jij een activiteit?

De HelmondUitagenda streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van activiteiten in Helmond Organiseer jij een activiteit en voldoet het aan onderstaande voorwaarden?

  • Je activiteit vindt plaats in Helmond;
  • Je activiteit is openbaar toegankelijk;
  • Je activiteit is geen cursus.

Meld je activiteit dan aan en zorg daarbij voor:

  • Correct en volledig ingevoerde gegevens;
  • Een goede afbeelding van minimaal 1200 px breed.

Alleen dan kunnen wij jouw activiteit gratis en optimaal promoten via onze kanalen. Aanmelden kan via onderstaande link

Let op: om in aanmerking te komen voor een vermelding van jouw activiteit in het magazine dient de activiteit voor de 7e van de voorafgaande maand te zijn ingevoerd.

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

expo
Lucas Gassel van Helmond:  Meester van het landschap
t/m 07 jun 2020

Kunsthal Helmond
Lucas Gassel van Helmond: Meester van het landschap

Van 10 maart tot en met 7 juni 2020 is de tentoonstelling Lucas Gassel van Helmond. Meester van het landschap te zien in Kunsthal Helmond.
Museum Helmond brengt het kernoeuvre van Lucas Gassel bij elkaar, dat bestaat uit schilderijen, tekeningen en prenten naar zijn ontwerp. Deze kunstwerken komen van over de hele wereld naar Helmond.
Het is voor het eerst in de geschiedenis dat dit gebeurt.
Belangrijke bijdrage
De tentoonstelling is een kennismaking met een zestiende-eeuwse kunstenaar die vandaag de dag zo goed als onbekend is. Toch hebben zijn meesterlijke landschappen en andere werken een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Nederlandse (landschaps)schilderkunst. Werken van tijdgenoten, die op de expositie te zien zijn, plaatsen Gassels oeuvre in zijn artistieke, religieuze en politieke context. Bruiklenen Voor deze gelegenheid komen vele internationale bruiklenen naar Helmond. Onder de bruikleengevers bevinden zich gerenommeerde Europese en Noord- en Midden-Amerikaanse kunstmusea, zoals de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van Belgie; in Brussel, de Narodn Galerie, Praag; het Kupferstichkabinett van de Staatliche Museen zu Berlin, The Wadsworth Atheneum, Hartford (VS), het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, The Metropolitan Museum of Art in New York, het Rijksmuseum in Amsterdam, de Brusselse Koninklijke Bibliotheek van Belgie; Musee du Louvre, Parijs; Bonnefantenmuseum in Maastricht en Museo Soumaya in Mexico City.
Ook werken uit verschillende particuliere collecties in binnen- en buitenland zijn te zien. LandschappenLucas Gassel (ca. 1490-1568/69) is een van de vroegste kunstenaars die zich specialiseerde in het schilderen van landschappen. Gassel was oorspronkelijk afkomstig uit Helmond, dat toen in het noorden van het Hertogdom Brabant lag. Hij werkte volgens de bekende kunstenaarsbiograaf Karel van Mander in Brussel, de stad waar hij ook stierf, rond hetzelfde jaar als Pieter Bruegel de Oudere, eveneens een Brabantse streekgenoot.
Lucas Gassel, Panoramisch uitzicht op een Renaissancepaleis met David en Bathseba, olieverf op paneel.


Colofon

HelmondUitagenda is een initiatief van:

Helmond Marketing
Markt 207
5701 RJ Helmond

T 0492 554 184
E info@helmonduitagenda.nl

Daar kijk je naar uit!

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je alle activiteiten in Helmond kunt vinden. Online via deze site maar ook in het magazine dat maandelijks op 500 plekken in en rondom Helmond wordt verspreid.

Organiseer je zelf een event?
Meld het dan aan via helmonduitagenda.nl/meldeenevent

Volg ons

 

 

 

Cookie Instellingen