X
Corona virus

Wegens maatregelen van het RIVM omtrent het Corona virus kunnen evenementen geannuleerd worden. De website van de organisator is daarin leidend.

Organiseer jij een activiteit?

De HelmondUitagenda streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van activiteiten in Helmond Organiseer jij een activiteit en voldoet het aan onderstaande voorwaarden?

  • Je activiteit vindt plaats in Helmond;
  • Je activiteit is openbaar toegankelijk;
  • Je activiteit is geen cursus.

Meld je activiteit dan aan en zorg daarbij voor:

  • Correct en volledig ingevoerde gegevens;
  • Een goede afbeelding van minimaal 1200 px breed.

Alleen dan kunnen wij jouw activiteit gratis en optimaal promoten via onze kanalen. Aanmelden kan via onderstaande link

Let op: om in aanmerking te komen voor een vermelding van jouw activiteit in het magazine dient de activiteit voor de 7e van de voorafgaande maand te zijn ingevoerd.

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

event
Zomerkasteel Helmond
t/m 30 aug 2020

Kasteel Helmond
Zomerkasteel Helmond

Vier de zomer in Zomerkasteel Helmond. Want deze zomer is er een programma voor families gezinnen en erfgoedliefhebbers. Je ticket koop je aan de balie van het kasteel of via de website.
Bij Zomerkasteel Helmond, 7 juli tot en met 30 augustus, is een programma voor families, gezinnen en erfgoedliefhebbers. Je ticket koop je aan de balie van het kasteel of via de website.
Verhalen van de kasteelgidsen
De kasteelgidsen vertellen je de mooiste verhalen. Over bijzondere plekken in het eeuwenoude Kasteel Helmond en leuke weetjes over de voormalige kasteelbewoners. Wil je graag eens eeuwenoude, vreemde of dure voorwerpen vasthouden en ontdekken? De gidsen laten ze je graag zien. Ze lezen ook het sprookjesachtige verhaal voor over Keizerin Maria van Brabant.
Van kok tot jonkheer
Tijdens het zomerprogramma verklapt de kok van de familie Van Arberg zijn keukengeheimen. Leer meer over het harde werken van de timmerman van de familie Van Cortenbach, hij knapte het kasteel weer op na de zolderbrand in 1549. Kasteelvrouwe Philippine van Ruyschenberg vertelt over haar bezoek aan Prins Maurits tijdens de Tachtigjarige Oorlog. En Jonkheer Wesselman laat je zijn prachtige kamer zien, ook hij heeft zo zijn geheimen. In de ridderzaal is de dienstmeid druk met de voorbereidingen voor de thuiskomst van de kasteelheer en zijn zoon, en dat gaat niet vanzelf. Luister naar de spannende verhalen van deze kasteelbewoners, steek je armen uit de mouwen en help ze een handje.
Spelen, speuren en picknicken
Er is genoeg te speuren door de kasteelkelders en buiten op het kasteelplein kun je op z’n middeleeuws spelen. Lekkere trek gekregen? Koop een picknickmand vol lekkernijen en plof gezellig neer in de kasteeltuin.
Werkplaats Lucas Gassel
Meer over de coulissekunst leren van de zestiende-eeuwse meester van het landschap Lucas Gassel van Helmond? Of wil je zelf beleven hoe hij schilderde en met welke materialen? Kom dan zeker langs met het gezin of familie en bezoek de werkplaats van Lucas in de tentoonstelling ‘Lucas Gassel van Helmond, Meester van het landschap’. Geopend op woensdag en vrijdag in de periode 7 juni-30 augustus van 13.00-16.00 uur.


Colofon

HelmondUitagenda is een initiatief van:

Helmond Marketing
Markt 207
5701 RJ Helmond

T 0492 554 184
E info@helmonduitagenda.nl

Daar kijk je naar uit!

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je alle activiteiten in Helmond kunt vinden. Online via deze site maar ook in het magazine dat maandelijks op 500 plekken in en rondom Helmond wordt verspreid.

Organiseer je zelf een event?
Meld het dan aan via helmonduitagenda.nl/meldeenevent

Volg ons

 

 

 

Cookie Instellingen