X
Corona virus

Wegens maatregelen van het RIVM omtrent het Corona virus kunnen evenementen geannuleerd worden. De website van de organisator is daarin leidend.

magazine

De nieuwste editie van de HelmondUitagenda ligt voor je klaar op ongeveer 500 locaties in en rondom Helmond. In dit magazine vind je een selectie van alle activiteiten die Helmond in de desbetreffende periode te bieden heeft.

Organiseer jij een activiteit?

De HelmondUitagenda streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van activiteiten in Helmond Organiseer jij een activiteit en voldoet het aan onderstaande voorwaarden?

  • Je activiteit vindt plaats in Helmond;
  • Je activiteit is openbaar toegankelijk;
  • Je activiteit is geen cursus.

Meld je activiteit dan aan en zorg daarbij voor:

  • Correct en volledig ingevoerde gegevens;
  • Een goede afbeelding van minimaal 1200 px breed.

Alleen dan kunnen wij jouw activiteit gratis en optimaal promoten via onze kanalen. Aanmelden kan via onderstaande link

Let op: om in aanmerking te komen voor een vermelding van jouw activiteit in het magazine dient de activiteit voor de 7e van de voorafgaande maand te zijn ingevoerd.

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

muziek
Rosemary & Garlic - Live 2020
vr 18 sep 20:15

De Cacaofabriek
Rosemary & Garlic - Live 2020
Rosemary & Garlic

Wat zijn we blij dat ze eindelijk bij ons komen spelen in de Cacaofabriek Rosemary Garlic.De indie-folk van de band is de afgelopen jaren langzaam bij de top van de internationale folksce...
Kort na het verschijnen van debuut EP 'The Kingfisher' in 2015 wordt Rosemary & Garlic opgemerkt door Laura Marling en krijgt de band airplay op de BBC bij Simon Raymonde (Cocteau Twins). Het nummer 'Old Now' wordt vervolgens miljoenen keren gestreamd op Spotify. Niet veel later sluit Terry McBride zich bij de liefhebbers aan en tekent de band bij het Canadese Nettwerk Music Group (Angus & Julia Stone, Passenger).

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom Rosemary & Garlic het publiek weet te betoveren. Alle nummers zijn stuk voor stuk authentiek in zowel hun compositie als productie. Denk aan de speelse dromerigheid van Patrick Watson of aan de stemmige gitaartokkels van Nick Drake. De subtiele elektronische omlijsting zorgt er samen met de heldere vocalen van Anne van den Hoogen (die iets weg hebben van Sandy Danny of July Collins) voor dat Rosemary & Garlic een geheel eigen sound binnen de singer-songwriter traditie heeft.

Rosemary & Garlic wordt sinds 2018 geleid door zangeres Anne van den Hoogen. Tijdens haar studie Literatuurwetenschap ontwikkelde ze een grote liefde voor de Romantiek, waarbij natuurbeelden als metaforen worden gebruikt bij het reflecteren van emoties en waarin personages zoeken naar echtheid en authenticiteit. Zowel de muziek als poetische teksten krijgen vaak een prachtige emotionele lading.

Met producercompagnon Dolf Smolenaers bracht Anne de EP 'The Kingfisher' en debuutplaat Rosemary & Garlic (2018) uit. Na een Nederlandse clubtour speelde Rosemary & Garlic op internationale festivals als SXSW (USA), The Great Escape (UK) en Reeperbahn (D). In 2019 bracht Rosemary & Garlic de live registratie 'A Step Outside' uit waarop nummers van de uitverkochte shows in Paradiso en St. Pauli Kirche in Hamburg staan.

Deze avond zal Rosemary & Garlic aantreden als trio met naast Anne nog een cellist en pianist.

Deze show is seated!
Zaal is open vanaf 20.00 uur; show start om 20.15 uur.
Kaarten kosten 12,50 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de dagkassa.


Colofon

HelmondUitagenda is een initiatief van:

Helmond Marketing
Markt 207
5701 RJ Helmond

T 0492 554 184
E info@helmonduitagenda.nl

Daar kijk je naar uit!

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je alle activiteiten in Helmond kunt vinden. Online via deze site maar ook in het magazine dat maandelijks op 500 plekken in en rondom Helmond wordt verspreid.

Organiseer je zelf een event?
Meld het dan aan via helmonduitagenda.nl/meldeenevent

Volg ons

 

 

 

Cookie Instellingen