X
Corona virus

Wegens maatregelen van het RIVM omtrent het Corona virus kunnen evenementen geannuleerd worden. De website van de organisator is daarin leidend.

magazine

De nieuwste editie van de HelmondUitagenda ligt voor je klaar op ongeveer 500 locaties in en rondom Helmond. In dit magazine vind je een selectie van alle activiteiten die Helmond in de desbetreffende periode te bieden heeft.

Organiseer jij een activiteit?

De HelmondUitagenda streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van activiteiten in Helmond Organiseer jij een activiteit en voldoet het aan onderstaande voorwaarden?

  • Je activiteit vindt plaats in Helmond;
  • Je activiteit is openbaar toegankelijk;
  • Je activiteit is geen cursus.

Meld je activiteit dan aan en zorg daarbij voor:

  • Correct en volledig ingevoerde gegevens;
  • Een goede afbeelding van minimaal 1200 px breed.

Alleen dan kunnen wij jouw activiteit gratis en optimaal promoten via onze kanalen. Aanmelden kan via onderstaande link

Let op: om in aanmerking te komen voor een vermelding van jouw activiteit in het magazine dient de activiteit voor de 7e van de voorafgaande maand te zijn ingevoerd.

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

expo
Kunsttentoonstelling Abstract!
t/m 28 mrt 2021

Kunsthal Helmond
Kunsttentoonstelling Abstract!

Over Ecole de Paris Cobra Hepworth. Felle kleuren intuitieve penseelstreken figuratieve abstractie en een vrije vormentaal.
Bij Museum Helmond is van 15 september 2020 t/m 28 maart 2021 de tentoonstelling Abstract! te zien op de locatie Kunsthal Helmond. De meeste werken in deze tentoonstelling behoren tot de École de Paris of Cobra, twee grotendeels abstracte stromingen die ontstonden rond het midden van de 20e eeuw. De kunstenaars die tot École de Paris gerekend worden, maakten lyrische en helder gekleurde doeken, gebruikten een vrije vormentaal en hadden een hang naar abstractie die veelal was afgeleid van de zichtbare natuur. Grondlegger Jean Bazaine (1904-2001) benadrukte het belang van het instinct en de ‘voelhorens’ van de kunstenaar. Ook de meeste abstractie van de aan Cobra gerelateerde kunstenaars kwam voort uit de natuur. Deze beweging ontstond vrijwel gelijktijdig in Nederland, België en Denemarken. Kenmerken zijn een vrij gebruik van kleur en een vormentaal die werd ontleend aan de spontaniteit van de kindertekening, volkskunst of de kunstzinnige uitingen van geesteszieken. Cobra-kunstenaars verwierpen ieder –isme, eenvoudigweg omdat het de creativiteit in de weg stond.Barbara HepworthEen belangrijk werk is “Orpheus (Maquette 2) [Version i]” uit 1956 van Barbara Hepworth (1903-1975), één van de grootste Britse beeldhouwers van de vorige eeuw. Roef-MeelkerDe kunstwerken in de tentoonstelling behoren tot de Roef-Meelker kunstcollectie, vernoemd naar wijlen Pieter Roef sr. die de werken in 2001 aan Museum Helmond schonk, en zijn elke drie jaar te zien. De expositie toont werk van onder andere Barbara Hepworth, Karel Appel, Asger Jorn, André Masson, Pierre Alechinsky, Corneille, Constant, Lucebert, Alfred Manessier, Roger Bissière, Nicolaas de Stael, Geer en Bram van Velde, Theo Wolvekamp en Jaap Wagemaker. De tentoonstelling wordt aangevuld met abstracte werken uit de collectie Moderne en Hedendaagse kunst van het museum, zoals van de graffiti kunstenaar Rammellzee en de Helmondse schilder Bert Loerakker.


locatie

Kunsthal Helmond
Frans Joseph van Thielpark 7
5707 BX HELMOND
Colofon

HelmondUitagenda is een initiatief van:

Helmond Marketing
Markt 207
5701 RJ Helmond

T 0492 554 184
E info@helmonduitagenda.nl

Daar kijk je naar uit!

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je alle activiteiten in Helmond kunt vinden. Online via deze site maar ook in het magazine dat maandelijks op 500 plekken in en rondom Helmond wordt verspreid.

Organiseer je zelf een event?
Meld het dan aan via helmonduitagenda.nl/meldeenevent

Volg ons

 

 

 

Cookie Instellingen