X
Corona virus

Wegens maatregelen van het RIVM omtrent het Corona virus kunnen evenementen geannuleerd worden. De website van de organisator is daarin leidend.

magazine

De nieuwste editie van de HelmondUitagenda ligt voor je klaar op ongeveer 500 locaties in en rondom Helmond. In dit magazine vind je een selectie van alle activiteiten die Helmond in de desbetreffende periode te bieden heeft.

Organiseer jij een activiteit?

De HelmondUitagenda streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van activiteiten in Helmond Organiseer jij een activiteit en voldoet het aan onderstaande voorwaarden?

  • Je activiteit vindt plaats in Helmond;
  • Je activiteit is openbaar toegankelijk;
  • Je activiteit is geen cursus.

Meld je activiteit dan aan en zorg daarbij voor:

  • Correct en volledig ingevoerde gegevens;
  • Een goede afbeelding van minimaal 1200 px breed.

Alleen dan kunnen wij jouw activiteit gratis en optimaal promoten via onze kanalen. Aanmelden kan via onderstaande link

Let op: om in aanmerking te komen voor een vermelding van jouw activiteit in het magazine dient de activiteit voor de 7e van de voorafgaande maand te zijn ingevoerd.

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

muziek
Jacq Palinckx - Triggers
zo 28 feb 16:00

De Cacaofabriek
Jacq Palinckx - Triggers
Triggers door Palinckx en Van De Pol

Triggers is het nieuwe project van componist/beeldend kunstenaar Jacq Palinckx. Triggers is een 63 minuten durende multimediaperformance voor altviool en film. De live muziek wordt verzorgd door a...
Enkele reacties na de eerste voorstellingen:
‘Triggers is een concerto voor altviool en film dat het brein binnendringt’ (Brabant cultureel).

‘Triggers is beklijvend. Hij blijft nog geruime tijd in je hoofd rondspoken ... de manier waarop Yvonne van de Pol de muziek vertolkt, is áf ... haar klanken [zijn] even bedwelmend als de beelden die achter haar rug voortrazen’. (JazzNU)

‘Hitchcock on acid!’

‘Wat een spannende en intrigerende beeld- & klank compositie, respectievelijk hersenkraker en zintuigen-trigger! Nog steeds vliegen ons de associaties en combinatiemogelijkheden om de oren.’

Triggers is de eerste grote filmproductie van Jacq Palinckx. Hij is verantwoordelijk voor zowel de regie als het draaiboek, het camerawerk, de videobewerking en (uiteraard) ook de muziekcompositie.
De interactie tussen de altvioliste Yvonne van de Pol en de film geeft het project een bijzondere laag. Zij speelt niet alleen live, maar heeft ook een centrale rol in de film: als de ‘altvioliste’, maar nadrukkelijk ook als personage.

In een serie van 13 korte films ervaart het publiek een associatieve, surrealistische droomsequentie door een combinatie van gecomponeerde livemuziek, geluidsdecor, elektronische muziek, korte geregisseerde scènes, animaties, homevideo’s, flitsen uit oude films, abstracte videobeelden en geschreven teksten. In Triggers vormen deze elementen als het ware één melodie.

Deuren open vanaf 15.45 uur; show start om 16.00 uur
Kaarten kosten 12,50 euro.


locatie

De Cacaofabriek
Cacaokade 1
5705LA Helmond


info@cacaofabriek.nl
0492529009

Colofon

HelmondUitagenda is een initiatief van:

Helmond Marketing
Markt 207
5701 RJ Helmond

T 0492 554 184
E info@helmonduitagenda.nl

Daar kijk je naar uit!

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je alle activiteiten in Helmond kunt vinden. Online via deze site maar ook in het magazine dat maandelijks op 500 plekken in en rondom Helmond wordt verspreid.

Organiseer je zelf een event?
Meld het dan aan via helmonduitagenda.nl/meldeenevent

Volg ons

 

 

 

Cookie Instellingen