X
Corona virus

Wegens maatregelen van het RIVM omtrent het Corona virus kunnen evenementen geannuleerd worden. De website van de organisator is daarin leidend.

magazine

De nieuwste editie van de HelmondUitagenda ligt voor je klaar op ongeveer 500 locaties in en rondom Helmond. In dit magazine vind je een selectie van alle activiteiten die Helmond in de desbetreffende periode te bieden heeft.

Organiseer jij een activiteit?

De HelmondUitagenda streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van activiteiten in Helmond Organiseer jij een activiteit en voldoet het aan onderstaande voorwaarden?

  • Je activiteit vindt plaats in Helmond;
  • Je activiteit is openbaar toegankelijk;
  • Je activiteit is geen cursus.

Meld je activiteit dan aan en zorg daarbij voor:

  • Correct en volledig ingevoerde gegevens;
  • Een goede afbeelding van minimaal 1200 px breed.

Alleen dan kunnen wij jouw activiteit gratis en optimaal promoten via onze kanalen. Aanmelden kan via onderstaande link

Let op: om in aanmerking te komen voor een vermelding van jouw activiteit in het magazine dient de activiteit voor de 7e van de voorafgaande maand te zijn ingevoerd.

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

theater
Krisztina de Châtel & Astrid Boons
di 09 mrt 20:15

Het Speelhuis
Krisztina de Châtel & Astrid Boons
Feminale

Oorlog en conflict brengt mensen – en vrouwen in het bijzonder – overal ter wereld in een moeilijke positie. Hun natuurlijke neiging naar verbinding en harmonie staat op gespannen voet met het ver...

(Scroll down for English)

 

Deze voorstelling maakt deel uit van de Speelhuis-serie ZIN.

 

#trapdansen   #femalepower   #fysiekekracht

 

Met het gloednieuwe ‘Scala’ kiest De Châtel voor de context van het wereldtoneel, waar oorlog, polarisatie en geweld diep ingrijpen in het lot en leven van vrouwen. Ze daagt haar danseressen uit om op een metershoge, draaiende trap te strijden voor hun evenwicht. De Châtel vroeg conceptueel grootmeester Theun Mosk voor de scenografie voor ‘Scala’.

 

In haar nieuwe choreografie ‘Arise’ toont Astrid Boons hoe opgelegde sociale en maatschappelijke verwachtingen bepalen welke ambities voor vrouwen passend zijn. Drie danseressen strijden met fysiek dwingende kaders, die uit niets meer bestaan dan licht.

 

Leuk weetje: Alina Fezjo gaf in november 2019 in Het Speelhuis een fantastische workshop aan de talentklas van Kunstkwartier en danst nu weer mee!

 

CHOREOGRAFIE: KRISZTINA DE CHA^TEL EN ASTRID BOONS | MUZIEK: J.S. BACH, HAN OTTEN EN MIGUELA´NGEL CLERC PARADA | DANS: MARINA BILTERIJST, GILDA FEDERICA CESARIO, ALINA FEJZO, MARTINA ORLANDI, KAROLINA SZYMURA EN ALICE GIORIA | SCENOGRAFIE: THEUN MOSK | ONTWERP EN REALISATIE SCULPTUUR: DE CHÂTEL EN MARQ CLAESSENS | LICHTONTWERP: BERNIE VAN VELZEN I.S.M. THEUN MOSK | KOSTUUMONTWERP MIN LI

 

Inleiding

Om 19.30 uur wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste voor de Volkskrant. Hiervoor kunt u kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

 

Korting met je scholieren- of studentenpas

Op de dag van de voorstelling, vanaf één uur voor aanvang, kun je als student of scholier een kaartje kopen voor de verleidelijke prijs van € 12,50. Per persoon wordt deze korting op maximaal 1 kaart toegepast. Toon je scholieren- of studentenkaart aan de balie en pak je voordeel!

 

**********

 

The works of Feminale are thematically related, while the choreographers provide their own recognizable translation at the same time. The interpreters are dancers with whom De Châtel worked together with before in the performance ‘Thron’, and of whom the VSCD jury wrote: ‘’Although they appear identical, each dancer excels in the ability to contribute to the collective’’. Both choreographers work with the same costume and light designer, so that there exists visual identity: the scene with the rotating stars is Theun Mosk’s work; young design talent Min Li designs appealing, theatrical costumes; light designer Bernie van Velzen adds his extensive knowledge and experience to the design concepts.

 

Krisztina de Châtel - Scala  (25 - 30 minutes, 5 dancers)
With Scala, Krisztina de Châtel creates a brand new choreography in which five dancers relato to a design she made herself: a 4.5 meter high staircase that starts wide and narrows towards the top. She designed the stairs for The Third Space, part of De Nederlands...


Colofon

HelmondUitagenda is een initiatief van:

Helmond Marketing
Markt 207
5701 RJ Helmond

T 0492 554 184
E info@helmonduitagenda.nl

Daar kijk je naar uit!

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je alle activiteiten in Helmond kunt vinden. Online via deze site maar ook in het magazine dat maandelijks op 500 plekken in en rondom Helmond wordt verspreid.

Organiseer je zelf een event?
Meld het dan aan via helmonduitagenda.nl/meldeenevent

Volg ons

 

 

 

Cookie Instellingen