X
Corona virus

Wegens maatregelen van het RIVM omtrent het Corona virus kunnen evenementen geannuleerd worden. De website van de organisator is daarin leidend.

magazine

De nieuwste editie van de HelmondUitagenda ligt voor je klaar op ongeveer 500 locaties in en rondom Helmond. In dit magazine vind je een selectie van alle activiteiten die Helmond in de desbetreffende periode te bieden heeft.

Organiseer jij een activiteit?

De HelmondUitagenda streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van activiteiten in Helmond Organiseer jij een activiteit en voldoet het aan onderstaande voorwaarden?

  • Je activiteit vindt plaats in Helmond;
  • Je activiteit is openbaar toegankelijk;
  • Je activiteit is geen cursus.

Meld je activiteit dan aan en zorg daarbij voor:

  • Correct en volledig ingevoerde gegevens;
  • Een goede afbeelding van minimaal 1200 px breed.

Alleen dan kunnen wij jouw activiteit gratis en optimaal promoten via onze kanalen. Aanmelden kan via onderstaande link

Let op: om in aanmerking te komen voor een vermelding van jouw activiteit in het magazine dient de activiteit voor de 7e van de voorafgaande maand te zijn ingevoerd.

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

muziek
Lesoir - Mosaic Tour 2021
vr 11 jun 20:00

De Cacaofabriek
Lesoir - Mosaic Tour 2021
Mosaic Tour 2021 - Lesoir

Met 10 jaar tussen de release van de debuutplaat en deze vijfde langspeler, durft Lesoir met trots te zeggen dat Mosaic de plaat is geworden die Lesoir eindelijk écht definieert.Tof dus dat de b...
Op 4 mei van vorig jaar bracht Lesoir haar nieuw album 'Mosaic' uit, wereldwijd uitgebracht ia Glasville Records. Met dit 5e album in 9 jaar tijd verschuift de muzikale stijl van de Limburgse band weer een beetje verder van (symfonische) artrock naar meer dynamisch en open.

Na de release van het album zou de band gaan touren in eigen land, Engeland, Duitsland en Scandinavie, maar door het coronavirus konden al die plannen de ijskast in.

Doordat de band in het voorjaar van 2019 weken lang mocht openen voor de Poolse band Riverside, kreeg de band een enorme boost qua aandacht van zowel pers als publiek. lbum. Dat zorgde ervoor dat de band aansluitend aan die tour meteen wilde gaan schrijven want de creativiteit borrelde tot aan het plafond.

De band leert gaandeweg haar bestaan de kneepjes van het vak, maar ook de
spelregels: want gelegd is gelegd. Wat gelegd is, is in het verleden. "Maar ons eigen kunstwerk wordt almaar groter, en het leggen blijft doorgaan. Continu".

Niet alleen tijdens shows maar ook tijdens studio opnames is de band op zijn sterkst als er samen wordt gespeeld. Daarom moest 'Mosaic' het meest dynamische
album worden tot nu toe met een live-feel die de luisteraar zal herkennen als het geluid van gepassioneerde muzikanten die, samen in één ruimte,iets creëren
enkel vanuit een goed gevoel en omwille van die creatie, zonder na te denken over de blauwdrukken van de immer bepalende genres. Gitarist Ingo Dassen zegt hierover: Voor mij is de zin “Life is more than just a blueprint,” de samenvatting van de plaat; de manier waarop we leven en proberen ons privéleven, ons werk, onze vriendschappen en de band te combineren. We kunnen alleen het pad dat we bewandelen accepteren en aanpassen.”
Ook qua teksten ging het deze keer anders dan bij de vorige albums. Zangeres Maartje Meessen: “Het schrijven van teksten voor dit album was een hele uitdaging. Compositorisch gingen we een andere kant op, en nieuwe liedjes lieten minder ruimte voor zang dan voorheen. 'Mosaic' daagde me uit om bescheidener en persoonlijker te worden. Deze keer wat meer van mij en minder van de wereld.”

Aangesterkt met producers -duo John Cornfield (Muse, Supergrass, Ben Howard
en Robert Plant) en Paul Reeve (vocal producer van Matt Bellamy)wordt 'Mosaic' vormgegeven in een 10 dagen durende sessie in Airfield studio (St. Merryn, UK)
van War Of the World gitarist Jo Partridge.

Met 10 jaar tussen de release van de debuutplaat en deze vijfde langspeler, durft Lesoir met trots te zeggen dat 'Mosaic' de plaat is geworden die
Lesoir eindelijk écht definieert.

Kaarten voor deze show kosten 12,50 euro
Zaal open vanaf 19.45 uur; show start om 20.00 uur.


Colofon

HelmondUitagenda is een initiatief van:

Helmond Marketing
Markt 207
5701 RJ Helmond

T 0492 554 184
E info@helmonduitagenda.nl

Daar kijk je naar uit!

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je alle activiteiten in Helmond kunt vinden. Online via deze site maar ook in het magazine dat maandelijks op 500 plekken in en rondom Helmond wordt verspreid.

Organiseer je zelf een event?
Meld het dan aan via helmonduitagenda.nl/meldeenevent

Volg ons

 

 

 

Cookie Instellingen