X
Corona virus

Wegens maatregelen van het RIVM omtrent het Corona virus kunnen evenementen geannuleerd worden. De website van de organisator is daarin leidend.

magazine

De nieuwste editie van de HelmondUitagenda ligt voor je klaar op ongeveer 500 locaties in en rondom Helmond. In dit magazine vind je een selectie van alle activiteiten die Helmond in de desbetreffende periode te bieden heeft.

Organiseer jij een activiteit?

De HelmondUitagenda streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van activiteiten in Helmond Organiseer jij een activiteit en voldoet het aan onderstaande voorwaarden?

  • Je activiteit vindt plaats in Helmond;
  • Je activiteit is openbaar toegankelijk;
  • Je activiteit is geen cursus.

Meld je activiteit dan aan en zorg daarbij voor:

  • Correct en volledig ingevoerde gegevens;
  • Een goede afbeelding van minimaal 1200 px breed.

Alleen dan kunnen wij jouw activiteit gratis en optimaal promoten via onze kanalen. Aanmelden kan via onderstaande link

Let op: om in aanmerking te komen voor een vermelding van jouw activiteit in het magazine dient de activiteit voor de 7e van de voorafgaande maand te zijn ingevoerd.

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

event
Zomerkasteel
t/m 05 sep 2021

Kasteel Helmond
Zomerkasteel

Kom gezellig langs tijdens Zomerkasteel Helmond. Er is van alles te beleven in en rondom de grootste waterburcht van Nederland van 10 juli tot en met 5 september.
Kom gezellig langs tijdens Zomerkasteel Helmond. Er is van alles te beleven in en rondom de grootste waterburcht van Nederland van 10 juli tot en met 5 september. In het bijna 700 jaar oude stadskasteel biedt Museum Helmond families en gezinnen een superleuk programma. Al wandelend door het veertiende-eeuwse kasteel ontmoet je de kasteelgidsen. Zij vertellen je de mooiste verhalen over wie hier woonden. Zoek ook maar eens goed naar die eeuwenoude, vreemde en bijzondere voorwerpen en houd ze maar eens lekker vast. De kasteelgids weet raad en helpt je graag verder. Zin in kokkerellen? Misschien mag je wel meehelpen met de kok van kasteelfamilie Van Arberg. Als je geluk hebt, verklapt hij al zijn keukengeheimen. En al dat harde werken van de timmerman van kasteelfamilie Van Cortenbach, poeh poeh wat was het zwaar werken na de zolderbrand in 1549! De boerinnen die de pacht komen betalen en het kruidenvrouwtje die overal wel een kruidenmiddeltje voor heeft, willen jou ook graag ontmoeten. Net als Jonkheer Wesselman, hij laat je zijn prachtige kamer zien en ook hij heeft zo zijn geheimen. Luister maar goed, steek je armen uit de mouwen en help ze een handje. Het zoldermysterie, weet jij het? Ga zelf op onderzoek uit en doe de zoldertour Kasteel in Brand! Volg de schimmen en luister naar hun verhaal. Of ligt de waarheid soms in het midden… Zin in doe-dingen? Je komt dan echt wel aan je trekken in ‘De werkplaats van Lucas Gassel’ waar je bijvoorbeeld leert hoe de zestiende-eeuwse meester Lucas Gassel van Helmond schilderde en met welke materialen. Speuren doe je tot slot natuurlijk in de kasteelkelders en buiten op het kasteelplein kun je op z’n middeleeuws spelen. Lekkere trek gekregen? Koop een picknickmand vol lekkernijen en plof gezellig neer in de kasteeltuin. Zomerkasteel Helmond is geopend in de periode 10 juli tot en met 5 september van dinsdag tot en met zondag van 10.00 — 17.00 uur. Zomerkasteel Helmond bezoek je met een online ticket.


locatie

Kasteel Helmond
Kasteelplein 1
5701PP Helmond


info@museumhelmond.nl
0492587716

Colofon

HelmondUitagenda is een initiatief van:

Helmond Marketing
Markt 207
5701 RJ Helmond

T 0492 554 184
E info@helmonduitagenda.nl

Daar kijk je naar uit!

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je alle activiteiten in Helmond kunt vinden. Online via deze site maar ook in het magazine dat maandelijks op 500 plekken in en rondom Helmond wordt verspreid.

Organiseer je zelf een event?
Meld het dan aan via helmonduitagenda.nl/meldeenevent

Volg ons

 

 

 

Cookie Instellingen